9 listopada obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Tego dnia uczniowie klasy 1b mieli okazję przygotować własne kanapki, ale nie byle jakie kanapki, bo pełne warzyw i produktów pełnowartościowych. W listopadzie uczniowie rozmawiali podczas lekcji na temat właściwego odżywiania. Dzieci zostały zapoznane z Piramidą Zdrowego Żywienia, dowiedziały się jak ważny jest codzienny ruch. […]

9 listopada obchodzony jest Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Tego dnia uczniowie klasy 1b mieli okazję przygotować własne kanapki, ale nie byle jakie kanapki, bo pełne warzyw i produktów pełnowartościowych. W listopadzie uczniowie rozmawiali podczas lekcji na temat właściwego odżywiania. Dzieci zostały zapoznane z Piramidą Zdrowego Żywienia, dowiedziały się jak ważny jest codzienny ruch. Uczniowie poznali produkty ekologiczne, poszerzyli wiedzę i świadomość na temat nawyków higienieczno-zdrowotnych. Pyszne bułki z serem, wędliną i dużą ilością warzyw umiliły poranną przerwę na śniadanie wszystkim, a możliwość zjedzenia w szkolnej ławce kanapki na ulubionym talerzu, wywołała wiele radości wśród uczniów klasy 1b.

Sylwia Beszterda

 

Skip to content