W czwartek, 13 października, klasy 3c i 3d odwiedziły Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie. Głównym celem wizyty był udział w warsztatach „Od ziarenka do bochenka”. Poznaliśmy dawne metody mielenia ziaren i przygotowania ciasta chlebowego. Widzieliśmy również tradycyjne piece chlebowe w których został dla nas wypieczony chleb – był chrupiący i przepyszny! Barbara […]

W czwartek, 13 października, klasy 3c i 3d odwiedziły Muzeum Narodowe Rolnictwa i Przemysłu Rolno-Spożywczego w Szreniawie.

Głównym celem wizyty był udział w warsztatach „Od ziarenka do bochenka”. Poznaliśmy dawne metody mielenia ziaren i przygotowania ciasta chlebowego. Widzieliśmy również tradycyjne piece chlebowe w których został dla nas wypieczony chleb – był chrupiący i przepyszny!

Barbara Gałęzewska
Tamara Olekszy

Skip to content